Om Ingela

WP_20150421_19_42_31_Pro__highres

 

 

Ingela Sundberg en dialogmusiker /konstnär
Musik och konst för varje kotte i varenda rum.
Konsert
Fest
Företag
Privat
Skola
Dans
Föreningar
Dop – Bröllop – Begravning
Medlem i YTF

 

Djupsinne med lek och karaktär
Nyansen i tonen är hämtad ur livsbagaget och samtalet mellan sångerna går bortom “mellansnacket”, blir till en dialog som väver ihop musik, ord, toner.
Arenan är “Öppna Alla Grindar” helt enkelt för att hon vill det, och gör det.
Musik och ord öppnar inåt och utåt och det är i det enkla och ärliga det svänger.

 

 

CV läs mer

–­­ Hjärtat har inga hörn, men om så vore, ville jag röra vid varenda  ett! Musikern Ingela Sundberg säger sig både jubla och hjula, när hon får lämna avtryck hos publiken till något som leder framåt.

För det är grindöppning för alla sinnen som gäller för denna unika musiker vars varma altstämma, personliga uttryck och säkra gitarrspel, funnit lika mycket gehör i recensionsleden som hos publiken.

”Milda röster och vilda, mörka och ljusa. Och så ännu en röst – och det händer. Man lyssnar. Med nya sinnen. Sången har kommit närmare. Mycket närmare. Alldeles intill. Rör vid en. På väg efter konserten, tittar man i programmet.
Sång: Ingela Sundberg står det.”  /Åke Arenhill 

Ingela Sundbergs varma altröst och personliga tolkningsförmåga kan närmast liknas vid en blandning av Zarah Leanders röst och Barbro Hörbergs subtila tolkningsförmåga. Det musikaliska sitter som en naturlig skräddarsydd korsett – utan att klämma. Det är en gåta att denna artist inte fått ett större genombrott. Nätmagazinet BMZ

Givandet och tagandet, mötet med publiken är av största vikt för Ingela Sundberg som mer än gärna improviserar.Det är inte för inte hon stolt kan kalla sig “dialogmusiker”.

Som dialogmusiker skapar hon vi-känsla och gemenskap. Ingela vill ge nya perspektiv utåt och inåt och delar generöst med sig av sina “innersta rum” och livserfarenheter i olika musikaliska genreöverskridande framträdanden.

Där blandas humor och allvar, extrovert och sårbart, snubbeltrådar och stordåd i soloprogram eller i olika bandkonstellationer. De är alla fullspäckade med musik och tankeväckande igenkännande berättelser, ibland även med bildspel som förstärkning.

Jazz, visor, evergreens, schlagers – Hela det musikaliska spektrat är representerat i ett flertal egenproducerade program med livsbejakande titlar som “Livet – en smällkaramell”, “Opraktisk livsfilosofi” eller “På insidan är vi evigt unga”. Bland Ingelas s.k. temaspelningar märks bl.a. “Allas vår Allan” – ett musikporträtt om Allan Edvall. Bland tidigare temaspelningar kan bl.a. nämnas en uppmärksammad Piafkonsert.

I Ingelas CV finns utbildningar och kurser, ledda av våra främsta pedagoger bl.a. Hanne Juul, Torsten Föllinger, Marie Bergman, Jan-Olof Andersson och Sture Ekholm. Hon har även efter auskultering startat egna kurser i vistolkning, sång och scenträning.

Ingela har varit ordförande i Visans vänner Södra Skåne, har medverkat i ett flertal stora uppsättningar och även jobbat internationellt.

En av de mest minnesvärda konserterna skedde på Oslo konserthus inför 1400 personer med Sven Bertil Taube och Lill Lindfors, en annan när hon var förband till Owe Thörnqvist och spelade inför 2 500 personer.

Men Ingela Sundberg trivs lika bra i små, intima möteslokaler med närhet till publiken. Stor eller liten publik, gammal eller ung spelar ingen roll. Hon har spelat i kyrkor, på slott, på mässor, församlingshem, företag, teatrar och hembygdsgårdar. Solo, duo, trio och i band…
Inget är främmande för dialogmusikern Ingela som älskar att beröra och låta sig beröras av musiken kraft och samspelet med publiken.

 

 

Läs mer: Öppna-Alla-grindar-presentation-2012-09

IngelaSundberg_05-001